Even voorstellen: Bert de Waal

Deze keer stellen wij je graag voor aan Bert de Waal. In 2007 is Bert hier in dienst getreden als constructiewerker. Inmiddels is hij uitgegroeid tot praktijkopleider en deze functie bekleedt hij met veel plezier. Kennis en vaardigheden bijbrengen aan de leerlingen, daar wordt Bert blij van en daar worden wij dan weer erg blij van. Iedereen blij!

Bert werkt nu dus alweer 12 jaar bij ons, maar hoe is hij nu eigenlijk bij Vic Obdam Staalbouw terechtgekomen? Na het reageren op een personeelsadvertenties, werd Bert uitgenodigd voor een eerste gesprek, hierna volgde nog een aantal goede gesprekken en werd Bert aangenomen. Na eerst nog even goed vakantie te hebben gevierd, begon hij in september 2007 aan het nieuwe avontuur.

In 12 jaar tijd heeft Bert veel meegemaakt bij Vic Obdam Staalbouw en heeft hij hiervan veel geleerd. Maar één specifiek iemand kan hij niet noemen. Nee, Bert heeft eigenlijk van iedereen wel iets geleerd en in zijn functie als praktijkopleider zijn er natuurlijk veel meer mensen die iets van Bert leren.

Uiteraard heeft Bert ook aan een heleboel klussen meegewerkt en net als bij de voorgangers van de “even voorstellen” rubriek blijft deze vraag altijd lastig te beantwoorden. Maar na het gebruik van onze speciale verhoormethode (grapje natuurlijk) kwam er uiteindelijk toch een mooi antwoord: “Het frame voor de trap in de hal van ons eigen pand bracht veel uitdaging met zich mee”.

Buiten de mooie uitdaging om leerlingen steeds iets bij te brengen en de leuke klussen is ook de sfeer natuurlijk erg belangrijk. Daarom vroegen wij hem de sfeer op de werkvloer te omschrijven: “De sfeer wil ik omschrijven als gezellig en collegiaal en wanneer de schouders er onder moeten gebeurt dat ook. Ik werk er met veel plezier.”