Even voorstellen: Wout Neefjes

Deze keer stellen wij je graag voor aan Wout Neefjes. Wout is hier in september begonnen en werkt hier dus alweer bijna 1 jaar. Hij is hier begonnen als leerling constructiewerker, maar inmiddels leert hij ook om te werken aan de snijtafel en de knip- ponsmachine en draagt hij zijn steentje bij in de spuithal. Dit alles terwijl Wout ook nog eens bezig is 2e jaar MBO! Grote klasse Wout!

Wij zijn natuurlijk benieuwd naar hoe iemand terechtkomt bij Vic Obdam Staalbouw, en deze vraag stelde we ook aan Wout. Het verhaal van Wout is een vrij bijzonder verhaal. Twee en een half jaar geleden fietste Wout namelijk naar huis met een zelfgemaakte vuurkorf. Op dat moment fietste er een meneer achter hem, die vroeg of hij even wilde stoppen. Ze raakte aan de praat over de vuurkorf en staalbouw. Wout gaf aan dat hij op zoek was naar een stage van 2 weken en de meneer gaf aan dat hij even een mail moest sturen naar Vic Obdam Staalbouw. Deze meneer bleek namelijk niemand minder te zijn dan Dhr. Vic Obdam.

Na de 2 weken stage die Wout hier had gelopen was hij ook welkom voor het leertraject. Wout liep bij de open dag van Tetrix Pieter tegen het lijf. “2 weken na dit gesprek ging ik weer langs bij Vic Obdam Staalbouw en Pieter vond het van motivatie getuigen dat ik nogmaals aan de slag wilde en zo gezegd zo gedaan!”

Nu Wout hier alweer een tijdje werkt, vroegen wij hem natuurlijk wat zijn favoriete momenten tot nu toe zijn geweest. Maar Wout is geen moeilijk man, eigenlijk vindt hij alles fantastisch. Getuige zijn antwoord: “Constructies maken in het algemeen vind ik mooi, 2 weken in de spuiterij is leuk en aan de slag om de knip- ponsmachine en de snijtafel te leren is leerzaam. Gelukkiger kun je ons niet maken Wout!

Aangezien Wout in het leertraject zit, is het voor ons mooi om hem te vragen van wie hij het meest kan leren. Qua constructiewerk heeft hij heel veel geleerd van Bart, maar qua spuitwerk heeft weer heel veel geleerd van Sito en natuurlijk heeft hij ook veel geleerd van Ruud Obdam. Kortom, als Wout vragen heeft worden ze goed beantwoord.

Veel ervaring opdoen, deel uitmaken van het team en werken aan mooie klussen zijn belangrijk voor Wout. Maar de sfeer speelt altijd een grote rol in het werkplezier. Daarom vroegen wij hem om de sfeer op de werkvloer te beschrijven: “De sfeer op de werkvloer is serieus, maar er is ook altijd wel plaats voor een geintje.”