Even voorstellen: Pieter Klijn

Deze keer stellen wij je graag voor aan Pieter Klijn. Pieter is in juni 2000 begonnen bij Vic Obdam als projectleider. Nu, 19 jaar later, is hij al weer heel wat jaren actief als technisch directeur!

Wij zijn benieuwd hoe iemand terechtkomt bij Vic Obdam Staalbouw. We vroegen ook aan Pieter hoe zijn route richting Vic Obdam Staalbouw eruitzag. Dat is een mooi verhaal! Pieter komt uit de regio Obdam, toch was het niet vanzelfsprekend dat hij ook in de buurt werkzaam was. Nee, Pieter zocht het verderop. Om precies te zijn in Eindhoven waar hij actief was als consultant bij TNO. Iedere ochtend stapte hij in de auto richting Brabant. In combinatie met een jong gezin bleek dit verre van ideaal, dus besloot Pieter het dichter bij huis te zoeken. De dag dat hij de knoop doorhakte, had hij een vriend op bezoek, die hem wees op vacature van projectleider bij Vic Obdam Staalbouw. “Ik heb de dag erop gebeld en we waren er snel uit.”

We vroegen Pieter welk project hem het meest is bijgebleven. “Dat is een lastige vraag, we hebben zoveel bijzondere projecten gedaan. De constructie van de Ziggo Dome is wel een goede kanshebber. We kregen de opdracht gegund om een dakconstructie te realiseren van 1700 ton met een vrije overspanning van 90×90 meter. Een mooi en omvangrijk project met veel uitdagingen. Die gaan we graag aan! Niet alleen vind ik het leuk om te zoeken naar constructieve oplossingen, we leren er met z’n allen ook veel van. In dit project hebben we bijvoorbeeld grote stappen gemaakt in het lassen. Ik ben ook bijzonder trots op de recent geplaatste wenteltrap aan de NieuweZijds Achterburgwal in Amsterdam. Deze waanzinnig grote trap is een groot succes geworden waar we als team hebben laten zien wat we in huis hebben! Nu zijn we bezig met het tweede Hardrock Café van Nederland. Het is gaaf om ook in deze wereldbekende horecaketen bij te dragen aan een goede staalconstructie.”

Als we Pieter vragen wat hij het leukst en meest uitdagend vindt aan zijn functie, vertelt hij enthousiast: “Als directeur vind ik het enorm leuk en belangrijk om ons team en het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. De nieuwste technologieën implementeren is iets waar ik blij van word. Verder vind ik de diversiteit aan taken prettig. Ik ben van huis uit techneut, maar in de rol van directeur krijg ik uiteraard ook met heel andere zaken en vakgebieden te maken, zoals personele zaken en administratieve taken.”

In de functie van technisch directeur heb je veel contact met alle lagen van de organisatie, daarom vroegen wij Pieter van wie hij nu het meest leert. “Echt van iedereen! Ik wil graag weten hoe processen lopen en daar verdiep ik me ook in. De een kan me praktische of technische zaken leren, terwijl een ander mij leert dat we als mens niet allemaal op dezelfde manier denken en handelen. Ik vind beide even belangrijk. Daarnaast kan ik er enorm van genieten dat we ondanks alle verschillen met een prachtig en bovenal professioneel team werken. Hoe we die cohesie zo goed als deze nu is, kan me wel bezighouden. Ik vind het interessant om uit te zoeken hoe chemie tussen mensen werkt. Uit welke spelers moet het team bestaan met wie we wereldkampioen worden en vooral blijven?”

Met 19 dienstjaren is Pieter wel dé man om de sfeer binnen Vic Obdam Staal te beschrijven. “De sfeer is super positief en daar draagt iedereen zijn steentje aan bij. Het gehele team heeft een grote mate van zelfstandigheid. Doordat ook het kennisniveau hoog is kunnen we die vrijheid bieden. Daarnaast is iedereen enorm betrokken bij alles wat er speelt en gebeurt. Die positieve drive vind ik heel mooi om te zien!”

Voor de volgende editie nomineert Pieter z’n “autopedmaatje” uit de Posstraat in Obdam Nico Brink. “We woonden in dezelfde straat en kennen elkaar dus van jongs af aan. Ik heb veel bewondering voor Nico en laat hem graag vertellen over zijn expertise.