Even voorstellen: Thomas Ligthart

Deze keer stellen wij je graag voor aan Thomas Ligthart. Thomas is hier 10 jaar geleden begonnen als tekenaar en is inmiddels een van onze Tekla Structures specialisten (tekenprogramma). Verder ondersteunt hij ook nog eens het kantoor met systeembeheer.

Maar hoe is Thomas hier nu terecht gekomen? Dat gaan we je haarfijn uitleggen! Thomas begon na zijn studie bij het (kleine) aannemingsbedrijf van zijn oom in Aartswoud. Hierna kwam Thomas terecht bij Carper Kozijnen. Hier kon hij zijn draai niet helemaal vinden, maar gelukkig hadden wij een groot spandoek hangen met “Tekenaars gezocht” en is Carper Kozijnen een van onze buurtgenoten. 1 en 1 is 2, en zo ging Thomas bij ons aan de slag.

In die 10 jaar tijd heeft Thomas bijgedragen aan heel wat klussen, maar eentje die hem het meest is bijgebleven is die van het “La Place” restaurant op Schiphol. “Het gebouw moest worden ontworpen in de vorm van een ei. Aan de binnenzijde volledig bekleed met gezette aluminium beplating, de buitenzijde volledig uit glaspanelen opgetrokken (ook het dak). Doordat er geen vaste radius was (zoals een cirkel wel heeft) + er ook nog eens afschot in de dwarsrichting bij kwam kijken, was de constructie erg lastig om op te zetten.”

Thomas heeft veel te danken aan oud-collega Dirk Blaauboer. “Door hem heb ik nu een veel groter inzicht in constructieve zaken. Ook heeft hij mij begeleid in het maken van detailberekeningen & het uitpluizen van zijn eigen Excel bestanden.”

Werken op een informele manier, veel lol hebben met z’n allen, maar ook weten wanneer er serieus & hard gewerkt moet worden. Dit zijn 3 punten die Thomas leuk vindt aan zijn werk bij Vic Obdam Staalbouw.