Even voorstellen: Ruud Obdam

Deze keer stellen wij je graag voor aan Ruud Obdam. Een van de mannen die vanaf 1 januari 1984 werkzaam is bij ons bedrijf en dus bij de oprichting van Vic Obdam Staalbouw betrokken was. Je kunt dus gerust stellen dat Ruud alles weet over het reilen en zeilen bij Vic Obdam Staalbouw.

We weten dus hoe Ruud Obdam hier terecht is gekomen, namelijk tijdens de oprichting. Maar wat deed Ruud daarvoor? Daarvoor werkte Ruud samen met Vic (de oprichter) bij één ander bedrijf. Toen Vic besloot om hier weg te gaan en voor zichzelf te beginnen, is Ruud met hem meegegaan. De rest is geschiedenis.

In veel van de voorgaande artikelen stelden we de medewerkers de vraag van wie ze het meest hebben geleerd. Veel van hen gaven aan, dat ze veel hebben geleerd van Ruud Obdam. Waar wij hem met z’n allen erg dankbaar voor zijn. Nu vragen we de leermeester zelf, van wie heb jij het meest geleerd? Zijn antwoord hierop is kort en krachtig: “De meeste dingen heb ik van Vic Obdam zelf geleerd”.

In al die jaren Vic Obdam Staalbouw heeft Ruud natuurlijk bijgedragen aan mega veel klussen en daarom vroegen wij hem, welke klus hem het meest is bijgebleven. Deze vraag vond hij lastig te beantwoorden. Uiteindelijk gaf hij aan dat hij alle klussen wel leuk vindt, omdat ze allemaal uniek zijn en hun eigen uitdagingen met zich meebrengen. Zijn voorkeur gaat wel uit naar de ‘grote’ projecten: “Dat vind ik mooi om te doen”.

De unieke en uitdagende klussen plus het kennis delen met collega’s zijn belangrijke zaken voor Ruud, maar toch is de sfeer ook belangrijk. Daarom vroegen wij hem de sfeer op de werkvloer te omschrijven: “De sfeer vind ik goed, het is prettig werken bij Vic Obdam Staalbouw”.