Project Biopartner 5 wint Europese staalprijs!

Ons project, Biopartner 5, is uitgeroepen tot het beste Europese staalbouwproject op de ECCS – European Convention for Constructional Steelwork!

Een van de opvallende kenmerken van Biopartner 5 is het gebruik van 165 ton hergebruikt constructiestaal, dat maar liefst 50 jaar dienst heeft gedaan als de basis van een nabijgelegen laboratoriumgebouw van de Universiteit Leiden. Dit is een uitstekend voorbeeld van het ‘Donorskelet-principe’, waarbij gebruikte bouwmaterialen op grote schaal opnieuw worden toegepast.

Dit succes is het resultaat van een buitengewone samenwerking met enkele partners: POPMA TER STEEGE ARCHITECTEN, IMd Raadgevende Ingenieurs, Adex Groep, De Vries en Verburg, STONE22 en het Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden. Samen hebben we de lat hoog gelegd en hebben we de normen voor duurzaamheid en circulair bouwen naar een nieuw niveau getild.

Dit project laat zien dat circulair bouwen niet alleen de toekomst heeft, maar ook vooral mogelijk is! Hierdoor is een gedeelte van de werkwijze van dit project ook verweven in de nieuwe NTA:8713 ’Hergebruik van constructiestaal’.